Admin مدير العام للمنتدى
عدد الرسائل : 410 العمر : 39 المهنه : الهوايه : اوسمه : تاريخ التسجيل : 09/04/2008
| موضوع: كبسه بالجمبرى الأحد نوفمبر 30, 2008 10:23 am | |
| المقادير: ك جمبرى-نص كوب زيت-2 كوب طماطم مفرومة-1م صلصة طماطم-4 اكواب ارز بسمتى-1 كوب بصل مفروم ناعم-1 م ملح او حسب الرغبة-1 م زنجبيل-حبهان-قرفة-بهار-فلفل -كسبرة ناشفة- 7 اكواب ماء الطريقة: نظفى الجمبرى واغسليه تحت الماء الجارى-حمرى البصل فى الزيت حتى يزبل ثم اضيفى اليه الجمبرى وقلبى الخليط على النار لمدة 3 دقائق-اضيفى الطماطم المقطعة والصلصة والتوابل والملح الى خليط الجمبرى وحركيه على النار-اضيفى 7 اكواب الماء الساخن الى الجمبرى وعندما يغلى اضبفى الارز المغسول والمصفى فوق الجمبرى-خففى النار بعد انا يغلى الارز وغطى القدر واتركيه على النار لمدة 15 دقيقة- يحمى الفرن الى درجة 350 درجة-ضعى القدر فى القسم العلوى من الفرن الساخن واتركيه لمدة 20 دقيقة ملحوظة:من الافضل وضع صينية فيها 4 اكواب ماء تجت القدر اثناء خبزه اقلبى الكبسة فوق صينية وقدميها ساخنة بالهنا والشفاااااااااا | |
|